Nieuw in Groningen: alcoholslagboom voor Bob’s

Bezoekers ReitdiepPOP Groningen parkeren op bijzonder parkeerterrein

Bezoekers van ReitdiepPOP Groningen kunnen op 15 september parkeren op een bijzonder parkeerterrein. Tijdens het evenement wordt een parkeerplaats voorzien van een speciale alcoholslagboom. Deze parkeerplaats kan alleen verlaten worden als je ook echt 0% op hebt. Tijdens het festival wordt deze alcoholslagboom voor het eerst in de provincie Groningen in gebruik genomen.

Met een heldere blik achter het stuur
De alcoholslagboom maakt deel uit van onze campagne ‘Groen Licht Groningen’ waarin aandacht wordt gevraagd voor de verkeersveiligheid in de provincie Groningen. Eén van de speerpunten van onze campagne is alcoholgebruik in het verkeer. Alcohol en verkeer gaan namelijk niet samen. De alcoholslagboom wordt op 15 september voor het eerst in de provincie Groningen ingezet. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk zal de slagboom openen voor de eerste Bob die 0% op heeft.

Ben je de Bob en ga je voor 0% op?
Bij het festivalterrein is een deel van de bestaande parkeerplaats (P&R Reitdiep) voor bezoekers van het festival gereserveerd voor ongeveer 200 Bob’s (vol = vol). Je mag hier je auto parkeren en je krijgt een muntje voor een (alcoholvrij) drankje, mits je aangeeft dat je de Bob bent en na afloop van het evenement in een Dräger alcoholslot wilt blazen. Alleen als de test uitwijst dat je daadwerkelijk 0% op hebt, gaat de slagboom open. Ook de organisatoren van het ReitdiepPOP vinden natuurlijk dat je niet met drank op moet gaan rijden. Door mee te werken aan deze actie dragen zij als organisatie graag bij aan de bewustwording bij de bezoekers.

Image module

Gerelateerde artikelen

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
Share
Tagged in