Fietsclinics voor 70-plussers succes in Groningen

Op de fiets boodschappen doen. Een stuk fietsen op zondag. De fiets is onmisbaar voor veel Nederlanders. Ook voor veel 70-plussers is dit een belangrijk vervoersmiddel. Vooral de e-bike wint aan populariteit onder deze doelgroep. Helaas gebeuren er nog veel ongelukken als gevolg van onveilig fietsgedrag. Vorig jaar zijn er zelfs voor het eerst meer fietsers dan automobilisten omgekomen bij verkeersongevallen.

Fietsclinics in heel Groningen

Om 70-plussers veilig op pad te sturen, organiseren wij fietsclinics. Tijdens deze clinics geven we voorlichting over fit en veilig blijven fietsen. Deelnemers krijgen tips voor het gebruiken van de juiste ondersteuning en versnellingen, kunnen oefenen op een parcours en doen mee aan de quiz ‘Wat is uw echte fietsleeftijd?’. Afsluitend doen ze de belofte ‘Ik ga voor Groen Licht!’. Inmiddels zijn er al fietsclinics geweest in Appingedam, Delfzijl, Ten Boer, Marum, Opende, Zuidhorn en Grootegast. Deelnemers waren heel enthousiast over de clinics en stappen nu veiliger op de fiets.

De komende tijd zijn we o.a. aanwezig in Oldehove, Roodeschool, Aduard, Grijpskerk en Oldekerk. Je bent van harte welkom! Meld je aan via onze website.

Image module

Gerelateerde artikelen

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
Share
Tagged in