Fietsparcours met afleiding tijdens The Healthy Market Groningen

Op 27 mei is het campagneteam Groen Licht te vinden op The Healthy Market. Wie wil kan tussen 11.00 en 17.00 uur op de Vismarkt in de stad Groningen op een fietsparcours ervaren wat bijvoorbeeld appen op de fiets doet met je eigen gedrag.

Appen tijdens het fietsen. Een gesprek voeren als je samen door de stad fietst. Te veel bezig zijn met je kind dat naast je fietst. Niet iedereen is zich bewust van de gevaren die dit op kan leveren. Toch zijn er als gevolg hiervan nog te veel ongevallen. Vorig jaar zijn zelfs meer fietsers dan automobilisten in het verkeer omgekomen. De campagne Groen Licht heeft als doel om hier wat aan te doen. Inwoners van de provincie Groningen worden bewuster gemaakt van wat zij zelf kunnen doen om weer veilig thuis te komen. Zo is het campagneteam op 27 mei bij The Healthy Market in het centrum van de stad Groningen. Daar zijn ze met een speciaal ontwikkeld fietsparcours, dat hier de primeur in Nederland krijgt.

Afleiding in het verkeer

Bezoekers kunnen tussen 11.00 en 17.00 uur deelnemen aan een fietsparcours. Er worden verschillende situaties nagebootst waarin je wordt afgeleid, waaronder door het gebruik van je telefoon, of wanneer je onderweg een praatje maakt. Deelnemers ervaren op deze manier zelf de gevolgen hiervan. Door het zelf te ervaren is de kans dat je voortaan ander gedrag vertoont veel groter.

Image module

Gerelateerde artikelen

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
Share
Tagged in