Heel Groningen voor Groen Licht

Campagne verkeersveiligheid van start

Appen tijdens het autorijden. Een selfie maken terwijl je op de fiets zit. Rijden onder invloed van alcohol of drugs. Jaarlijks gebeuren er als gevolg hiervan nog te veel ongelukken. Het campagneteam van Groen Licht zet in voor een verkeersveiliger Groningen. De campagne is vandaag van start gegaan. Vanaf nu worden inwoners van de provincie Groningen bewust gemaakt van wat zij zelf kunnen doen om weer veilig thuis te komen. Het doel? Heel Groningen voor ‘Groen Licht’!

Zelf beleven en ervaren
Het team van Groen Licht organiseert komend jaar in de provincie Groningen allerlei acties om de verkeersveiligheid te vergroten. Het gaat daarbij vooral om (jonge) automobilisten en fietsers. Zo kunnen jonge automobilisten bijvoorbeeld in een 3D tripping simulator zelf ervaren hoe het is om virtueel met alcohol of drugs achter het stuur te stappen. Voor ouderen worden er speciale fietstochten en fietsclinics georganiseerd. Ook is het team bijvoorbeeld bij festivals en evenementen te vinden met actieteams. Alles draait hierbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat mensen hun onveilige gedrag veranderen.

Kennis vergroten
Mag je nog autorijden als je een joint hebt gerookt? En reageer je daadwerkelijk trager wanneer je je mobiele telefoon gebruikt tijdens het fietsen? De campagne focust zich vooral op het vergroten van kennis over het effect van alcohol, drugs en afleiding in het verkeer. Bij verschillende acties neemt het team daarom ook quizjes af met deelnemers. Ook online kunnen mensen een quiz doen om hun kennis te vergroten.

‘Ik ga voor Groen Licht!’ Op de website www.groenlichtgroningen.nl kunnen Groningers kunnen nu al de belofte: ‘Ik ga voor groen licht!’ doen. Hiermee beloven zij een bijdrage te leveren aan een verkeersveiliger Groningen, door bijvoorbeeld op te letten in het verkeer of niet te appen tijdens het rijden. Door mensen een belofte af te laten leggen, maken zij een afspraak met zichzelf. Zo is de kans groot dat zij zich hier ook aan houden. Op de website is te zien hoeveel Groningers de belofte hebben gedaan. Daar is ook van alles over de campagne te vinden.

Campagne Groen Licht
Groen Licht Groningen is een campagne van Verkeerswijzer Groningen. Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van het Verkeer- en Vervoerberaad Groningen (VVB). In het VVB zetten overheden en hun partners in Groningen zich onder meer in voor verbetering van de verkeersveiligheid.

Image module

Gerelateerde artikelen

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
Share
Tagged in